Drone gewoon?

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: vrijdag 13 juli 2018 Geschreven door Super User
Drone

Op de Luchtmacht basis in Leeuwarden worden Drones gestationeerd, de luchtmachtbasis is goed voor de werkgelegenheid, toch is dat niet voldoende reden om je stil te houden over de nadelen van het huidige militaire gebruik van Drones. 

Lees meer: Drone gewoon?

Hardnekkig

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: donderdag 05 juli 2018 Geschreven door Super User
Zand

Het is nu al zo ongeveer een jaar geleden dat wij als Verenigd Links wezen op de ergernis van sommige bewoners die wonen aan de Lyspolle in Wergea.  Wat is er aan de hand?  Achter de woning op nr.20 ligt al geruime tijd veel zand als gevolg van werkzaamheden. De gemeente verwees ons door naar projectbureau Zuidlanden, echter zonder resultaat. Vandaag de dag ligt dat zand er nog en is de hoeveelheid alleen maar toegenomen. ( 3 bulten in plaats van 1).

Lees meer: Hardnekkig

Dogma’s boven menselijkheid

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 Geschreven door Super User
Addy Stoker

Binnen het kabinet bestaat verschil van mening over de mogelijke terugkeer van de kinderen van IS deelnemers. De ChristenUnie en D66 vinden dat deze kinderen wanneer ze in gevaar zijn terug naar Nederland kunnen komen, het CDA en de VVD zijn het daar niet mee eens.

Minister Grapperhaus liet onlangs zijn hart en zijn verstand spreken en moest vervolgens snel terug in zijn hok. Mag je kinderen verantwoordelijk stellen voor het gedrag van hun ouders?  Ik denk van niet. Hier is nog meer aan de hand, rechtse partijen zoals het CDA en de VVD laten hun politieke dogma’s  en belangen prevaleren boven de menselijkheid..

Wat zijn die dogma’s dan?

  • Ze denken vanuit een westers superioriteitsgevoel .
  • Ze willen niet te veel kiezers verliezen aan de PVV.
  • Ze willen stoer doen op het gebied van de veiligheid.

De grote vraag is echter of je deze politieke doelstellingen moet uitspelen tegenover het belang van 80 kinderen.. ik denk dat je dat niet moet doen, in mijn ogen is het ook een theologisch gegeven dat je de kans geeft om anders dan bij IS te laten zien dat de God van de Bijbel, zeker die van het Nieuwe Testament, een God van Liefde is. Dat zouden ze bij het CDA toch moeten kunnen begrijpen.

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Is Fryslân het nieuwe Groningen?

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: vrijdag 06 april 2018 Geschreven door Super User
Foto: NAM

Verenigd Links hoort in de Friese samenleving dat de mensen absoluut niet willen dat door gas en zoutwinning in deze provincie de situatie ontstaat dat Fryslân het nieuwe Groningen wordt.

Iedereen weet inmiddels dat het winnen van Gas in Nederland en in het bijzonder in de provincie Groningen grote gevolgen heeft voor de burgers en bedrijven. In Fryslân bestaan grote zorgen over proefboringen en gaswinning en de gevolgen van de zoutwinning  onder het Wad bij Harlingen. Proefboringen naar gas zoals op Schiermonnikoog, en onder de gemeente  de Fryske Marren, bij Grou in de gemeente Leeuwarden, gaswinning bij Ternaard in de gemeente Dongeradeel,  en het verlengen van de gaswinning bij Harkema in de gemeente Achtkarspelen.

Lees meer: Is Fryslân het nieuwe Groningen?