Stuur journalisten een kaartje

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: vrijdag 22 december 2017 Geschreven door Super User

Het is werkelijk niet te geloven wanneer je ziet hoeveel journalisten er gevangen zitten in Turkije. Op de website europeanjournalist.org   staat een indrukwekkende opsomming. En je vraagt je ook direct af waarom Nederlandse journalisten niet nadrukkelijker actievoeren voor hun vrijlating?

Een Nederlandse jongen die met een spandoek nietsvermoedend op de tribune zat tijdens een voetbalwedstrijd bracht bange uren door in een Turkse gevangenis en een Nederlandse Cartoonist vreest uitlevering. Bij onze buren is er ook heel wat aan de hand, zo lijkt de vrijlating van de Duitse journaliste Mesale Tolu mooier dan het is. Zij mag nu eindelijk haar Turkse gevangenis verlaten, en kan dan herenigd worden met haar gezin. Alleen deze vrijlating is geen vrijspraak. Mesale Tolu mag ondertussen Turkije niet verlaten, en het absurde strafproces tegen haar gaat op 26 april 2018 verder. Daarmee hangt deze Duitse journaliste nog steeds tot maximaal 20 jaar cel boven het hoofd.

Ze is echter niet de enige Duitse en Europese burger die in Turkije vast zit, ook de Duitse journalist Yücel en wetenschapper Gharib die Turkije al twee jaar niet mag verlaten zijn aangewezen op de willekeur van Erdogan. En wat voor deal zou er achter de vrijlating van Mesale Tolu zitten?  We moeten al die politieke gevangenen in Turkije niet uit het oog verliezen. Daarom beginnen we bij Verenigd Links met een speciale kaartenactie. Ook meedoen? Vraag  dan  kaart(en) aan :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hits: 587