Nieuwsbrief VerenigdLinks januari 2018

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: zondag 28 januari 2018 Geschreven door Super User

Bedankt Matthijs!

Na vele jaren website beheer en fotografie voor Verenigd Links te hebben verricht heeft Mattijs Nentjes zijn taak overgedragen. En zet Keimp Pijpstra het webbeheer ( op vrijwillige basis) voor Verenigd Links voort. Matthijs enorm bedankt voor wat je al die jaren hebt gedaan. Het was een hele plezierige en efficiënte samenwerking. En we wensen je veel succes in andere (nieuwe) bezigheden.

 Verenigd Links Harlingen en Assen zien af van deelname aan Raadsverkiezingen

De laatste tijd hebben we als Verenigd Links duidelijk ervaren dat de dingen wel eens anders gaan dan je vooraf denkt. Zo is het ook met de deelname van onze afdelingen in Assen en in Harlingen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Om uiteenlopende redenen hebben de afdelingsvoorzitters laten weten dat er voor nu wordt afgezien van deelname. Wij weten dat de afdelingsvoorzitters daar waar mogelijk hard bezig zijn om hun afdelingen verder vorm te geven en wij wensen hen daar alle succes mee, en uiteraard kunnen ze altijd rekenen op de steun van Verenigd Links als geheel.

Contributie 2018 betalen? 

Stort dan 20 euro op: VL-FL Fryslan  NL54ABNA0449381382

Fusie De Friesland en Zilveren Kruis.

Al enige tijd voeren de werknemers van zorgverzekeraar De Friesland actie tegen de voorgenomen fusie met Zilveren Kruis omdat deze ongetwijfeld tot banenverlies zal leiden. En tot nu toe heeft dit verzet resultaat gehad, de fusie die zou worden ingevoerd op 1 januari 2018 is (voorlopig) uitgesteld omdat er een zaak loopt bij de ondernemingskamer tegen deze fusie. Op 12 januari heeft de ondernemingkader gezegd dat ze over drie weken uitspraak zal doen over de kwestie rond de fusie van De Friesland met Zilveren Kruis. Verenigd Links is solidair met de werknemers. Heb je de petitie nog niet getekend? Dat kan alsnog… ga naar petities.nl steun-de-werknemers-van-de-friesland.

Het strekken van buslijnen

In Fryslân is een proef gaande met het strekken van buslijnen, dat heeft in een aantal gevallen gevolgen voor reizigers uit de dorpen, soms gaat de bus niet meer door een dorp heen, maar stopt de bus aan de provinciale weg zodat de passagiers veel verder moeten om een halte te bereiken, voor ouderen vaak een groot probleem. De provincie gaat de nieuwe dienstregeling in 2018 twee keer evalueren. Daarom zijn wij benieuwd naar de ervaringen van mensen hiermee. Verenigd Links is zich ervan bewust dat goede bereikbaarheid van de dorpen belangrijk is in het bestrijden van krimp.

Turkije pakt opnieuw journalisten op

Opnieuw zijn er in Turkije journalisten in de cel gezet omdat ze zich volgens de Turkse overheid kritisch hebben uitgelaten. Turkije voert inmiddels voor het tweede jaar op rij de wereldlijst voor gevangen journalisten aan. En dat is ronduit schandalig. Inmiddels beschikken wij over een lijst van 97 namen van journalisten in een Turkse cel. Verenigd Links is een actie gestart om hen regelmatig een kaartje te sturen om ze te laten weten, dat wij ze niet vergeten en om de Turkse overheid te laten merken dat deze mensen bij ons wel degelijk in beeld zijn..

Hits: 675