De ramkraak

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 Geschreven door Super User
Ramkraak

Het voelt als een snelle ramkraak voor de mensen op Schiermonnikoog, overvallen door de aankondiging van een proefboring  al een week na dat bericht. Door het Britse bedrijf Hansa Hydrocarbon. De boorlocatie ligt 18 kilometer ten Noorden van het eiland. De boring is gepland op 16 februari en zal twee tot vier maanden duren. Heel bezwaarlijk want de boringen vinden plaats in een kwetsbaar gebied en er worden chemische stoffen gebruikt.

Hoe krijg je het voor elkaar om te gaan boren in het aangewezen wereld erfgoedgebied Waddenzee?  Blijkbaar overwint geld alles, zelfs het gezonde verstand. Dit gebeurt in een tijd waarin Nederland zich juist zou moeten richtten op een duurzame energievoorziening om klimaatverandering tegen te gaan. Het eiland Schiermonnikoog is uiterst gevoelig voor klimaatverandering.

Ik noemde het een snelle ramkraak, maar daarmee vergeleken is hier toch wel wat verschil, bij een ramkraak zijn de overvallers meestal snel weer weg, hier kan dat dus nog wel twee tot vier maanden duren. En wanneer er winbaar gas gevonden wordt, dan komt er nog de kwestie van het verlenen van een concessie voor de gaswinning. Laten we er dan met z’n allen in Den Haag voor pleiten om geen concessie af te geven voor de exploitatie van het gasveld. Onder het motto: Zuinig op Schier..

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Hits: 658