Drone gewoon?

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: vrijdag 13 juli 2018 Geschreven door Super User
Drone

Op de Luchtmacht basis in Leeuwarden worden Drones gestationeerd, de luchtmachtbasis is goed voor de werkgelegenheid, toch is dat niet voldoende reden om je stil te houden over de nadelen van het huidige militaire gebruik van Drones. 

Want het militaire gebruik van Drones is een ontwikkeling waar vele schaduwkanten aan vast zitten. Dat hebben ze wel gemerkt in landen als Pakistan, Irak, Syrië, Somalië, Jemen en Afghanistan. Komt het omdat deze landen voor ons in Europa zover weg zijn dat we zo stil zijn?  De Drones worden nogal eens gebruikt in landen waar de VS militair opereert en niet eens altijd door het leger, ook door de CIA, en voor het gemak dus in de vorm van een directe executie in plaats van een fatsoenlijk proces voor de mensen die ze zoeken. Men heeft daarbij blijkbaar nog nooit over mensenrechten gehoord.

En dan gaat het ook nog eens om het doden van honderden mensen van wie je lang niet altijd zeker weet dat het terroristen zijn. Ze voldoen aan een verdacht profiel en vallen daarmee in de categorie signature strikes. Zelfverdediging volgens de VS. Amerikaanse spelregels zijn eenvoudig, vrouwen en kinderen die zich in de buurt van een vermeende terrorist ophouden zijn, jammer maar helaas ook een legitiem  doelwit.   Het aantal Drone vliegvelden groeit, straks valt Leeuwarden ook in die categorie, en dan is blijkbaar ook hier de Drone gewoon, laten we er niet aan voorbij gaan en onze mond open doen over dit onderwerp.

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Hits: 427